Home На море 5 безплатни неща по време на почивка на море

5 безплатни неща по време на почивка на море

Безкрайни километри великолепни плажове, които са с потресаващи размери и над 300 часово слънцестоене годишно. По света има множество места, които могат да се посетят с една едноседмична почивка. Въпреки, това избираме да останем в България и не къде да е, а по българското черноморие.

Трудно е да не се обича морския бряг и преди да сте отхвърлили идеята за незабравима лятна почивка на море, ви предлагаме 5 безплатни неща, които може да направите по време на плануваната си ваканция:

Пикник – това може и да прозвучи емблематично, на фона на всички барове, ресторанти и механи по българското черноморие, но винаги събужда сантименталност и романтика. За целта отделете поне един ден от лятната ваканция на море и отидете някъде сред природата. Това място може да е парк или градина, а там направете незабравим пикник. Може да се отпуснете на тревата, докато гледате към хоризонта. Ако пък времето е в късния следобед, може да се полюбувате на някои зашеметяващ залез над морето.

Посещение на остров или друго атрактивно място – ако в близост с курорта, в който сте отседнали има остров, то отделете време за разходка с лодка и разглеждането му. Много от островите около такива места предлагат кристално-чиста вода и са идеални за гмуркане с шнорхел.

Направете си емблематична фотосесия – това ще е един от най-запомнящите се мигове по време на вашата морска почивка. В курортите по морето и извън тях има стотици места, които могат да послужат за идеалния фон на вашите снимки. Запечатайте тези моменти не само в съзнанието си, но и във фотолентата.

Посетете местния площад или тези на малки селца, разположени около курорта, в който сте отседнали. Все ще откриете вълнуващи места, забележителности или хора, от които да научите нещо ново и да се обогатите.

Не забравяйте да опитате местни храни и напитки. Научно е доказано, че човек запомня не само картините, но чрез сетивата си – вкус, мирис, докосване. Дайте на вашите сетива от всички вълнуващи емоции по време на лятната почивка на море. Посетете местна дегустация на вино, опитайте шоколад, мед, деликатеси, кафе, храни, които до сега не сте пробвали.

Научете се да „отпивате“ от всички наслади на живота на малки „глътки“ и независимо дали става дума за вашата планувана лятна почивка на море или на друго място, добре е да знаете как да се наслаждавате, както на лукса, така и на естествените заобикалящи неща. Съществуват десетки безплатни събития, на които може да се полюбувате. Не ги пропускайте!