Home Полезно Няколко съвета за безпроблемно пътуване до морето

Няколко съвета за безпроблемно пътуване до морето

Кои са двете думи, които всички искаме да чуем през лятото? „Предстои пътуване!“

пътуване до морето с кола

Независимо дали са няколко дни на път за посещение на семейството, приключение с приятели или просто до морето и обратно за уикенда, пътешествията са задължителен елемент в списъка с летни удоволствия.

И тъй като всяко пътуване е толкова уникално, колкото и неговата дестинация, ние съставихме списък с най-важните неща за пътуването, за да ви помогнем да останете внимателни на пътя. Имайки предвид тези съвети, докато планирате, ще осигурите по-безопасно и по-приятно пътуване.

Използвайте приложение, за да планирате маршрута си за лятно пътуване

Качествената подготовка, когато става въпрос за планиране на вашето пътуване, започва с избора на най-добрия маршрут. Вместо да тръгнете на път само с карта и откритата магистрала, инсталирайте приложение за планиране на пътуване, което ще ви помогне да правите интелигентен избор, докато шофирате. Приложения като Waze и Google Maps правят пътуванията по-лесни, като ви дават известия завой по завой, актуализации за трафика и алтернативни маршрути. Изтеглете приложение за планиране на пътуване, преди да тръгнете, за да избегнете неочаквани закъснения, затваряне на пътища и да получавате известия за инциденти по пътя.

Използвайте устройство със свободни ръце за шофиране

Всички знаем, че технологията направи живота ни по-лесен, но не винаги ни прави по-безопасни. Разсеяното шофиране е често срещана причина за пътнотранспортни произшествия навсякъде по света и мобилните телефони са основен фактор. Като държите телефона си далеч от ръцете си и в поставка за телефон , е лесно да виждате и следвате указанията на картата. Когато планирате предстоящото пътешествие, инвестирайте в устройство за свободни ръце, за да осигурите безопасно пътуване.

Имайте подръка телефон на пътна помощ в случай на спешност

Въпреки че е трудно да се мисли за това, шансът да претърпите инцидент или да се нуждаете от пътна помощ по време на лятното ви пътуване винаги е възможен. Съхранявайте контакт на фирма за пътна помощ на телефона си. Но също така се уверете, че имате номера някъде на листче в жабката си, в случай че телефонът ви е недостъпен, когато имате нужда от пътна помощ. Въпреки че необходимостта да се обадите за помощ може да попречи на пътуването ви, разполагането на информацията ви под ръка ще помогне процесът да протече по-гладко и да поемете по пътя си отново след инцидент много по-бързо. Съвременните цени за пътна помощ са изключително достъпни, така че това не бива да ви спира да се обадите в случай на нужда. Дори и да се наложи да ползвате репатрак до най-близкия сервиз, това ще ви гарантира, че няма да останете на пътя под парещото слънце.

Мислете една крачка напред и опаковайте комплект за безопасност и включете артикули като: няколко литрови шишета вода, неразвалящи се закуски, соларно зарядно устройство за телефон, основни неща за първа помощ и всякакви други артикули, които мислите, че ще ви трябват в случай на инцидент.

Поемете по живописния маршрут, за да избегнете натоварените магистрали

Избирането на живописния маршрут може да ви отнеме няколко допълнителни часа за вашето пътуване, но за какво да бързате толкова? Все пак е лято – време за почивка и слънчеви плажове.

Поемането по по-малко натоварени пътища и избягването на задръстванията, които идват от големите магистрали, може да помогне за намаляване на стреса по пътя, свързан с трафика. Като допълнителен бонус може да се натъкнете на скрити „туристически бижута“, които често се намират извън „утъпканите пътеки“.

Попитайте за застраховка за кола под наем, ако наемате кола

Може да е лесно да се правят предположения относно автомобилната застраховка и какво се покрива в случай на злополука. Но кой е най-добрият начин да избегнете изненади?

Питате.

Особено при наемане на кола за пътуване. Не забравяйте да говорите с компанията за това какво е покрито и какво не е покрито в случай, че нещо се случи.

Не на последно място, подгответе се за слънце

Носенето на слънцезащитни продукти на плажа в слънчев ден е даденост, но често забравяме, че когато шофираме, кожата ни също може да бъде изложена на вредните UV лъчи. Прозорците на колата могат да бъдат неочакван източник на слънце, особено по време на дълги пътувания. Вашето лятно пътешествие не би било пълно без да опаковате слънцезащитния крем. Не забравяйте да държите бутилка в колата си за всеки случай. И като говорим за слънце, отблясъците на предното ви стъкло могат да ви разсейват, така че внимавайте за очилата си, когато планирате пътуването си. Изберете слънчеви очила, които предлагат UV защита и са поляризирани, намаляват отблясъците и осигуряват на очите ви защитата, от която се нуждаят.