Home Полезно Как да изберем подходящото бельо за туризъм

Как да изберем подходящото бельо за туризъм

БОРДО БОДИ

Туризмът става все по-популярна дейност. Въпреки сезонността и капризите на времето много туристически дестинации набират огромна популярност. И всяка посока от своя страна предвижда наличието на специален вид облекло.

Бельото за туристически пътувания е представено в нашия магазин с богата гама от модели. Въпреки това, не всеки предпочита специално бельо, запазвайки свещената си вярност към добрите стари вълнени или памучни неща. Въпреки това е изключително трудно да се надценят предимствата на специалното спортно бельо, а  именно: свобода и лекота на движение, дълготрайна употреба, бързо съхнене, по-топли продукти.

Когато избирате термо бельо на страниците на нашия магазин, трябва да запомните, че метеорологичните условия по време на туристически пътувания и нивото на физическа активност са факторите, които трябва да се вземат предвид при закупуване на термо или друго бельо.

Пешеходен туризъм

Когато избирате бельо, което ще използвате по време на туристически походи, трябва да знаете начина на пътуване, неговата продължителност, сложност, както и броя и честотата на спирките. Преминаването през гора и пресечена местност е редуване на физическа активност (пешеходни преходи със спирания).

Основното изискване за бельото може да се нарече способността му да се изпарява, да пропуска влагата, а също и да поддържа топлина, да предпазва от вятър. За това препоръчваме да дадете предпочитание на продукти с добавена вълнена нишка. Тези модели са предназначени да абсорбират влагата, благодарение на което дрехите ще останат сухи по време на преходи.

Като се има предвид факта, че по време на пешеходен туризъм основното натоварване пада върху краката, препоръчваме да използвате компресионни чорапи.

Планински туризъм

Планинарите често се сблъскват с тежки климатични условия, което ги кара да се движат по-активно от тези, които пътуват по равен терен. За по-добро запазване на топлината е важно да носите термо бельо, което максимално задържа топлината и активно премахва излишната влага. За тази категория туристи се препоръчват маски за защита на лицето от студен въздух и замръзване, както и компресионни чорапи.

Воден туризъм

Говорим за водни разходки с различни видове плувки, така че в този случай препоръчваме да изберете еластично и бързосъхнещо бельо. Този тип продукти (особено за плувци) се състоят от горен слой, чиято функция е да предпазва от пръски, и горен слой, който активно затопля тялото и отвежда влагата.

Ски туризъм

Скиорите трябва да избират бельо, което има както топлозадържащи, така и влагоотвеждащи свойства. Подходящи са специални продукти, които контролират излишната влага върху една или друга област на кожата. Тези модели трябва да се носят в комбинация с подходящи дрехи, ако говорим за дългосрочно практикуване.