Козметика за почивка на морето

лятна козметика

Приветстваме летния сезон и със сигурност нямаме търпение да дойде заветната дата, на която ще се отправим към морския бряг и ще се дарим така заслужената и дългоочаквана почивка,

И, споменавайки морето, сме длъжни да поговорим и за грижата, която трябва да осигурим на кожата си, докато сме там. Вероятно в съзнанието ви тази мисъл стои на последно място в момента – единственото, за което мислите, са множеството положителни изживявания, които ви предстоят. И докато това безспорно е така, все пак определена козметика би ни помогнала в мисията за грижа за кожата по най-добрия начин.

Кожата ни е изложена постоянно на външни влияния и това важи с особена сила през лятото – под въздействието на слънчевите лъчи тя се изсушава прекомерно, а и често се случва да пострадаме от слънчево изгаряне след дълъг ден на плажа. Ето защо качествената козметика е от ключово значение, за да запазим кожата си здрава, тонизирана и сияйна.

Под качествена козметика разбираме онази, която е специално пригодена за нуждите на кожата през лятото. На първо място следва да споменем щателната слънцезащита. Излишно е да казваме колко е важно да не пропускате нанасянето на продукт с висок фактор, преди да се отправите към плажа. Противодействайте на вредните слънчеви лъчи и си спестете болезнени кожни изгаряния – това не само, че би могло да развали цялостното удоволствие от почивката, но би могло да повлияе негативно и на здравословното ви състояние.

Не забравяйте и онази козметика, която действа овлажняващо и подхранващо. Тя е особено важен елемент от цялостната грижа през лятото. След освежаващ и прохладен душ, не пропускайте да нанесете такъв тип продукти. Овлажняващата козметика ще набави изгубената от топлината и слънцето влага за кожата ви и ще върне нейната еластичност. Подхранващата козметика пък ще добави така ценните вещества, необходими, за да се радвате на сияен и свеж вид.

От гледна точка на декоративната козметика, вероятно плажът не е най-подходящото място за нея. Ако сте дама, която използва грим, вероятно е добре да преосмислите тази идея, запътвайки се към морето. Дори и да не мокрите лицето си, гримът ще запуши порите ви и ще лиши кожата ви от възможността да диша. Топлината пък ще провокира прекомерното производство на себум, което допълнително ще утежни кожата ви и ще я направи идеално място за поява на акне, обриви и ситни пъпчици. За плажа заложете на чисто лице.

Не забравяйте често да нанасяте козметика за слънцезащита, а в края на плажуването добавете овлажняващ лосион, за да енергизирате и освежите тялото си.