Как да изберем летни маркови маратонки?

Летни маратонки

Летният сезон е любимото ни време. Най-накрая можем с чиста съвест да ви посъветваме какви маркови маратонки  да изберете, които не са подходящи за носене през зимата и есента. Винаги с нетърпение очакваме лятото да ви донесе много интересни новости и да ви покажем нещо напълно ново от продуктовите линии на марката. Сега решихме не само да съберем селекция от двойки, но и да дадем няколко прости съвета за избор на маратонки за лятото. Изглежда толкова просто, но всъщност да направите грешка при покупката е много лесно.

Разберете какво да търсите при избора на маркови маратонки за лятото, така че да Ви е удобно в тях, без изпотяване и мазоли.

Високи и ниски маратонки

Строгият дрес-код по време на работа отдавна е по-скоро изключение, отколкото норма. В същото време да си в офиса или на работното място смаратонки с открити глезени със сигурност е проява на лош вкус. Но дори и докато ходите под парещите лъчи на слънцето, не трябва да измъчвате краката си с тежки обувки с високи подметки. Така че за всеки случай ще ви е необходим собствен тип обувки и това вече е обичайно.

Разделете маратонките на функционални категории, като носите класически обувки New Balance за работно облекло, които изглеждат страхотно с дънки и дори панталони, а за уикенда разгледайте чифт леки кецове от Nike. Изборът на последното е богат: от Roshe One до Sock Dart.

Производствени материали

Принципът за избор на материала на производство понякога излиза извън мащаба. Някои са убедени, че ако искате да си купите маратонки за дългогодишно носене, тогава определено трябва да изберете модели, изработени от естествена първокласна кожа. Има и привърженици на  велур. Но има и любители на маратонки, които заедно с любимите си марки са разчитали на високотехнологично производство, така че не се страхуват да купуват кецове, изработени от изкуствени материали.

 Лятото почти винаги е горещо в България. Разбира се, тази топлина се усеща силно от краката, които са по-засегнати от нея от останалата част на тялото. За да не се прегряват краката ви, винаги ви съветваме да изберете маратонки за лятото, изработени от синтетични и тъкани материали, които сами по себе си пропускат въздух много по-добре от другите материали.

Удобна подметка

Сигурни сме, че ще ходите много, ще карате колела, ще танцувате вечер по партита, а за всичко това са ви необходими маратонки, които ще предпазят краката ви от постоянни ударни натоварвания. Просто казано, всяка ваша дейност е дискомфорт за краката, така че трябва да помислите за защитата им. Когато купувате маркови маратонки, Ви съветваме да обърнете внимание на пенопластовите подметки, които са изработени от еластичен материал, който запазва формата си. Дебел слой пяна отдавна е стандартът за почти всяка обувка, но все пак можете да натиснете върху обувката с теглото си, когато се опитвате да почувствате възглавницата и да знаете, че тя може да се справи с теглото ви и подметката не губи форма.

Кожената горна част не е подходяща за лятото

Смятаме, че тази точка е ясна за всички. В кожените маратонки просто ще ви е много горещо, но ако искате чифт естествени материали, тогава разгледайте по-отблизо велур, в който стъпалото се чувства много по-добре. По-добре е да оставите кожените маратонки до есента и началото на зимата, когато покажат най-добрата си страна.

Удобна стелка

Можете спокойно да добавите това към елемента с подметката. Понякога маратонките нямат тромава подметка, но те имат много удобна стелка . В онлайн магазин за маратонки SportFaster.com сме подбрали нови модели, които отговарят на нашите препоръки. Време е да изпълните желанието си да си купите летни маратонки, а след това веднага да отидете на разходка с тях.