Най-добрите плавници

Най-хубавите плавници

Плавниците са за плувците като маратонките за бегачите и са безценна част от специализираната екипировка, която помага на спортистите и любителите на водните спортове да постигнат целите си. Специално проектираните плавници не само осигуряват тренировка за цялото тяло и подобряват сърдечно-съдовата мускулатура, но също така помагат при тренировки за скорост както за ентусиасти, така и за професионални плувци.

За любители плувци плавниците помагат за намаляване на излишното огъване на коляното, докато ритат и развиват силата на краката и подобряват общата мощност във водата. Професионалните плувци използват плавници, за да удвоят удара си във водата, да натоварят мускулите по-активно и да добавят скорост към редовното си темпо.

Ползите от използването на плавници

Плавниците се считат за най-доброто средство за научаване как да махате по-бързо и по-ефективно и за развиване на повече сила в краката. Плавниците позволяват на глезените и стъпалата да стават по-гъвкави с течение на времето поради позицията на краката при махане – глезените се въртят, а пръстите естествено се огъват, за да сочат посоката на замаха.

Плавниците увеличават повърхността на водата, която краката ви изтласкват и след като овладеете позицията на краката при ритане, можете да увеличите интензивността на ударите си и да развиете по-висока скорост на движение. Мускулите на краката от прасците до квадрицепсите се използват, когато носите плавници и стават по-гъвкави, стегнати и тонизирани с помощта на плавници, а сърцевината се укрепва чрез поддържане на правилната позиция на тялото във водата, докато ритате.

Най-добрите плавници могат да се използват както за увеличаване на скоростта, така и за издръжливост, развивайки както физическа издръжливост и мускулен тонус, така и скорост във водата.

Плавници срещу перки за гмуркане с шнорхел

Плавниците се различават от перките за гмуркане и шнорхелинг по това, че имат много по-къса дължина на перките. Колкото по-къса е дължината на перката, толкова по-силно трябва да работят краката, като по този начин осигурява по-добра тренировка за краката. По-късите перки също позволяват редовно темпо за ритане, за разлика от по-бавното темпо за ритане с перки с дълги остриета.

Как да изберем най-добрите плавници?

На пазара има широка гама от плавници, предназначени за разнообразни плувни дейности, от плуване през свободното време и обучение до състезания по плуване и триатлони. Те са изработени от каучук или силикон и имат различен дизайн от отворени, плавници с водачи, до затворени перки в различни марки.

Пазаруването на плавници е като пазаруване на обувки – ще трябва да ги изпробвате, за да намерите най-подходящото за крака си. Плавниците ви винаги трябва да са с един размер по-голям от размера на обувката ви, за да се избегне притискането на краката ви по време на плуване, което може да доведе до спазми.

Що се отнася до дизайна на перките, не забравяйте да изберете правилния размер на острието за вашите нужди. Като цяло много късите остриета са идеални за кратки, бързи тренировки, които имат за цел да увеличат скоростта на ритане и да укрепят краката ви.

Остриетата със средна дължина са за по-силни, по-опитни плувци, тъй като работят с краката най-силно.

Перките с дълги остриета трябва да се използват само за гмуркане или гмуркане с шнорхел, тъй като забавят скоростта на ритане, което не е благоприятно за увеличаване на скоростта и силата на краката по време на плуване.

Най-добрите плавници

Независимо дали тренирате за състезание, работите върху издръжливостта си или искате да добавите допълнителна скорост към тренировките си, добра двойка плувни перки ще свърши работа. След преглед на мненията на различни експерти и известно време във водата с различни плавници, ви представяме списък с най-добрите плувни перки на пазара за всички ваши нужди за плуване.

Златни плавници FINIS Zoomer – Най-добри плавници като цяло

Къси плавници FINIS, Zoomers® Gold HЗлатните плавници FINIS Zoomer са оценени от плувците като едни от най-добрите плавници за обучение. Тези перки от 100% естествен каучук се отличават с елегантен, уникален дизайн, който е идеален за изграждане на издръжливост, скорост и сила на краката.

Те имат гъвкав джоб за крака за удобно, плътно прилепване и много къси остриета, които позволяват много висока скорост на ритане и плуване с максимални скорости. Тези перки са меки и гъвкави и могат да се носят дълго време в басейна.

Предимства

 • Меката, гъвкава гума прави тези перки супер удобни за носене
 • Отвореният джоб на крака и затворената пета осигуряват плътно прилепване
 • Свръх късите остриета позволяват движение на глезена в пълен обхват и много висока скорост на удара
 • Тези перки са идеални за тренировки при състезателни темпове, работа върху скорост и техника на ритници

Недостатъци

 • Може да отнеме известно време, за да свикнете с много късите остриета, тъй като те работят с краката много по-силно от другите перки
 • Гнездото за крака с отворен крак може да причини известно триене, ако перките са твърде малки

Speedo Къси остриета за плуване – Най-добрите плувни перки за тренировки за скорост и издръжливост

Обучителните перки Speedo Short Blade Swim са една от най-добрите двойки перки на пазара както за любители, така и за опитни плувци. Проектирани да отговарят на точните нужди на плувците, тези силиконови перки са създадени за увеличаване на скоростта и силата, както и за насърчаване на естествен удар и подобряване на техниката на удара.

Перките имат асиметрична форма за лесно движение през вода и отворена пета със затворена пета, която осигурява сигурно прилепване и предотвратява спазми. Късите, твърди, оформени остриета осигуряват оптимизирана ефективност във водата, а дебелите странични V-образни шини придават на острието „повдигане“ и осигуряват правилното положение на тялото във водата. Средните остриета осигуряват устойчивост във водата и са предназначени за повишено темпо на ритане и развитие на силата на краката.

Предимства

 • Висококачественият силикон, изработен от перките, обещава дълъг живот
 • Късото острие позволява естествено ритане и помага за подобряване на техниката на удара
 • Твърдостта на острието помага за по-бързо развитие на силата и мощността
 • Гъвкавият джоб за крака с отворен пръст, затворен ток осигурява сигурно прилягане и супер комфорт
 • Правите, къси, без вентилирани остриета за оптимизирана ефективност във водата
 • Тези перки са подходящи за всички нива на плувец от начинаещи до напреднали

Недостатъци

 • Перките имат дебела подметка и ги правят доста тежки

TYR CrosBlade тренировъчни перки – Най-добрите многофункционални тренировъчни плавници

TYR CrosBlade тренировъчни перки са гумени, многофункционални тренировъчни перки, които са идеални за тренировки в състезателни темпове и за изграждане на сила и скорост. Перките имат средно големи остриета, които съчетават атрибутите както на къси, така и на дълги перки, които са идеални за развитие на силата на краката и увеличаване на темпото и скоростта на удара и подобряване на техниката. Меките гумени джобове за крака осигуряват удобно, плътно и нехлъзгащо прилягане във водата.

Предимства

 • Гъвкавият джоб за крака с отворен пръст осигурява удобно, нехлъзгащо прилягане във водата
 • Средните остриета помагат за развитието на силата на краката
 • Тези многоцелеви тренировъчни перки са идеални за тренировки със състезателно темпо

Недостатъци

 • Острието със среден размер затруднява работата с много висока скорост
 • Гнездото за крака с отворен крак може да стане неудобно, ако се носи дълго време

Arena Powerfin Pro Swim Training Fins – Най-добрите плувни перки за гъвкавост на глезена

Плаващите тренировъчни перки Arena Powerfin Pro са направени от една от най-добрите плувни марки в света и отговарят на марката, когато става въпрос за първокласен дизайн и прилягане. Изработени от 100% силикон, те са много удобни и имат конструкция с отворена пета, която позволява максимална гъвкавост на глезена и контрол при ритане.

Перките имат наклонена повърхност, която осигурява супер тяга и странични релси за по-добро движение през водата. Тези перки също са чудесни за подобряване на скоростта на ритане и за изграждане на издръжливост.

Предимства

 • Мекият силикон, от който са изработени перките, ги прави много удобни за носене
 • Петата с прашка на гърба позволява отлична гъвкавост на глезена
 • Наклоненото острие произвежда невероятна тяга и мощ
 • Тези перки плават в солена вода

Недостатъци

 • Дизайнът на перките ги прави доста обемисти и тежки

Z2 Gold Zoomers® Плавници-Най-добрите плавници за работа по нагоре

Z2 Gold Zoomers® има иновативен, рационализиран дизайн, който позволява максимална ефективност във водата, намалявайки усилията, необходими за ритане. Най-добрата характеристика на тези перки е гъвкавостта в долната част на перката, която помага за улавяне на вода при удар нагоре, насочвайки и укрепвайки подколенните сухожилия и седалищните мускули.

Уникален сепаратор на течности в горната част на перката позволява на стъпалото лесно да прерязва водата, като същевременно намалява съНедостатъцилението при удар надолу и умората върху четирите мускула. Изработени от естествен каучук, тези перки предлагат меко и сигурно прилягане, като в същото време инхибират хиперфлексията.

Предимства

 • Долната гъвкавост е фантастична за улавяне на водата и работа по нагоре
 • Иновативният, рационализиран дизайн осигурява максимална ефективност във водата
 • Те са меки, гъвкави и удобни за носене
 • Уникален сепаратор на течности намалява съНедостатъцилението при удар надолу

Недостатъци

 • Това не са големи перки за развитие на силата
 • Те могат да се чувстват доста тежки

Кука Arena Powerfin – Най-добрите плавници за комфорт и стил

Перките на куката Arena Powerfin са идеални за плувци, които търсят удобна, гъвкава двойка перки с плътно прилепване и къси остриета, които помагат за правилното подравняване на тялото във водата и позицията на краката при ритане.

Перките имат дизайн с отворени и затворени пети и обещават прилепване като ръкавица, което няма да свива краката при тренировка. Перките се предлагат в различни фънки цветове и размери и са подходящи за всички нива на плувец.

Предимства

 • Супер удобно прилягане и голяма гъвкавост на глезена
 • Късите, полутвърди остриета са идеални за поддържане на подравняване на тялото и естествена позиция за ритане във водата
 • Те са фънки и ярки и изглеждат страхотно във водата

Недостатъци

 • Оразмеряването може да бъде от малката страна, така че ще трябва да увеличите размера

DaFin Swim Fin Pro – Най-добрите комбинирани плавници и сърф

Проектирани и разработени от хавайския сърфист Анди Кокран, DaFin Swim Fin Pro са перки с къси остриета, които могат да се използват както в басейна, така и в морето и са единствените плавници, одобрени от Асоциацията за спасяване на животи на САЩ.

Перките са изработени от естествен каучук и имат дизайн с отворени пръсти, за максимален комфорт. Късите остриета и страничните релси позволяват супер заредено темпо за ритане, а средното тегло допринася за развитието на силата и издръжливостта на краката.

Предимства

 • Проектиран от сърфист и плувец
 • Те могат да се използват както в басейна, така и в океана
 • Размерът на острието помага с високо темпо на удар и максимална ефективност във водата
 • Те са единствените плавници, одобрени от Американската асоциация за спасяване на животи
 • Те стават за солена вода

Недостатъци

 • Размерите са малки, така че ще трябва да ги увеличите
 • Те са малко по-скъпи от другите марки перки

Kiefer Training Fins – Най-добрите плувни перки за дълги плувания

Kiefer е една от най-реномираните марки в плувната индустрия и от няколко десетилетия проектира и произвежда висококачествени съоръжения за плуване. Тези тренировъчни перки Kiefer имат мек, гъвкав джоб с отворен крак със затворен гръб, който осигурява удобно прилепване без мехури.

Остриетата са къси и извити, за да подпомогнат развитието на силата на ритане без претрениране на мускулите и да подобрят ефективността на ритниците. Перките са унисекс и се предлагат в гама от два размера обувки и плават във вода.

Предимства

 • Меката гума ги прави супер удобни за носене при по-дълги плувания
 • Късите, извити, гъвкави остриета спомагат за подобряване на ефективността на ритниците
 • Те са чудесни за развиване на силата на ритане, без да претоварвате мускулите

Недостатъци

 • Оразмеряването не е стандартно, така че ще трябва да изпробвате няколко чифта, за да получите правилното прилягане

Speedo Biofuse Swim Training Fins – Най-добрите плувни перки за тренировки на открито

Speedo Biofuse Swim Training Fins са отличен чифт перки за изграждане на мускули, увеличаване на скоростта на плуване и подобряване на цялостното представяне. Изработени от 100% силикон, перките са без латекс, екологично чисти, и хлор, и устойчиви на слънце.

Проектирани от една от най-добрите световни марки за плуване, перките имат мек, контурен и гъвкав джоб за крака, който осигурява удобно прилепване без мехури. Късите, твърди остриета имат контурни линии за максимална ефективност във водата, а издръжливият материал помага за изграждане на мускулна сила и сила.

Предимства

 • Страхотни за използване на открито, тъй като са хлорни и устойчиви на слънце
 • Без латекс и екологично чисти
 • Мекият, контурен и гъвкав джоб за крака ги прави много удобни за носене
 • Късите, твърди остриета с контурни линии спомагат за увеличаване на скоростта

Недостатъци

 • Отворът на малкия пръст може да причини мехури след дълъг сет или плуване

TYR SPORT EBP Плавници за горелка – Най-добрите плавници за подобряване на темпото за ритане

TYR SPORT EBP Плавници за горелка са високопроизводителни перки, изработени от 100% каучук с много къси остриета и гъвкав затворен джоб за крака. Късите, твърди остриета са идеални за максимално темпо на удар, а гъвкавият джоб за крака с отворен пръст осигурява удобно прилягане във водата. Една чудесна особеност е, че перките са взаимозаменяеми между краката и имат широк отвор за пръстите на краката, за да се предотврати триенето на дълги комплекти.

Предимства

 • Тези перки са взаимозаменяеми между краката
 • Гъвкавият джоб за крака с отворен пръст и затворен гръб е много удобен за носене
 • Късите, твърди остриета позволяват естествено движение на ритниците и помагат при високоскоростно темпо
 • Страхотни перки за изграждане на скорост и подобряване на ритъма

Недостатъци

Те нямат голяма сила на тяга поради много късите остриета

Те се чувстват доста тежки на краката

MP Майкъл Фелпс Alpha Pro перки – Най-добрите плавници за естествен удар

Подкрепени от олимпийския шампион и най-големия плувец в света Майкъл Фелпс, MP Michael Phelps Alpha Pro перки са уникални по своя дизайн и стил. Изработени от EVA пяна, перките имат асиметричен дизайн, който имитира формата на стъпалото и се движи вътрешно, позволявайки естествено движение с ритане.

Перките са супер леки, което помага да се поддържа правилната позиция на тялото във водата и позволява на плувеца да рита с високо темпо с минимални усилия.

Предимства

 • Те са супер леки за краката и много плаващи във водата
 • Асиметричният дизайн имитира формата на стъпалото и позволява естествен удар
 • Мекият EVA пянен материал ги прави много удобни за носене, а петата с прашка позволява максимална гъвкавост на глезена

Недостатъци

 • Трудно е да се достигнат високи скорости с тези перки
 • Не най-добре изглеждащите перки

BPS плавници с къси остриета – Най-добрите плувни перки за бързо регулиране

Плувните перки с къси остриета BPS имат издръжлив, футуристичен дизайн с отворена пета и механизъм за натискане и издърпване за лесно регулиране, за да се осигури удобно, плътно прилепване. Перките са изработени от полипропилен и термопластичен гумен материал за максимална издръжливост и са леки във водата. Твърдите, оформени остриета са проектирани за максимална ефективност и изходна мощност, а подметката Недостатъци хлъзгане предлага безопасност на хлъзгави палуби на басейна.

Предимства

 • Издръжливият полипропилен и термопластичният гумен материал ги прави дълготрайни
 • Твърдите, оформени остриета позволяват супер тяга и скорост във водата
 • Страничният механизъм за щракване и издърпване предлага лесно регулиране във водата
 • Подметката Недостатъци хлъзгане ги прави безопасни за носене на мокра палуба на басейна
 • Леки и лесни за пренасяне

Недостатъци

 • Материалът, от който са направени, е доста твърд, така че не са много удобни за носене при дълги плувания
 • Тези перки се предлагат в ограничени размери

Силиконови обувки за плуване с къси остриета CAPAS – Най-добрите плувни перки за сърдечно-съдови тренировки

Силиконовите плавници с къси остриета CAPAS имат прост дизайн, който е идеален както за начинаещи, така и за напреднали плувци. Изработени от мека термопластична гума, перките са удобни за носене.

Перките имат къси, твърди остриета с контурни линии от долната страна, което позволява бързо и ефективно ритане и изграждане на сила на крака. Затвореният джоб на крака с отворен пръст обещава удобно прилепване без мехури и е добър за изграждане на гъвкавост на глезена и развитие на силата на крака.

Предимства

 • Леката, мека термопластична гума прави тези перки много удобни за носене
 • Твърдите, оформени остриета са отлични за оптимизирана ефективност във водата
 • Тези перки са предназначени за изграждане на гъвкавост на глезена и здравина на крака
 • Помага на фитнес и състезателни плувци да изградят сърдечно-съдова кондиция

Недостатъци

 • Те могат да бъдат леко стегнати, ако имате големи крака

HEAD Energy Swim Fins – Най-добрите плувни перки за скорост на изграждане

Италианските плавници HEAD Energy предлагат идеалната комбинация между комфорт и функционалност със затворен джоб, затворен джоб на петата и средни, твърди остриета. Изработени от висококачествен полипропилен, перките са изключително издръжливи и предлагат удобно, плътно прилепване.

Твърдите, оформени остриета осигуряват рационализирана ефективност във водата и са чудесни за подобряване на ритъма на ритане и изграждане на здравина на краката и обща мощност.

Предимства

 • Твърдите остриета са чудесни за изграждане на скорост и работа върху силата на краката
 • Те имат голяма сила и помагат за подобряване на ритъма на ритане

Недостатъци

 • Гнездото за крака е твърдо и може да стане неудобно при по-дълги плувания
 • Отвореният пръст може да причини триене поради твърдите материали, от които са направени перките

Aqua Sphere MicroFins – Най-добрите плувни перки за издръжливост

Aqua Sphere MicroFins е солидна, издръжлива двойка перки, които са чудесни за развитие както на издръжливост, така и на скорост. Изработени от подобрен TPR полимерен материал, перките осигуряват плътно прилепване около стъпалото, което позволява максимална температура на удара за продължителни периоди.

Твърдата подметка Недостатъци хлъзгане предотвратява приплъзването по мокрите палуби на басейна и помага за предотвратяване на спазми при плуване. Перките имат отворен, затворен джоб на петата, който помага за укрепване и тонизиране на мускулите по време на плуване.

Предимства

 • Ергономичният дизайн на тези перки осигурява контролируемо движение на силата от крака
 • Дизайнът с отворен пръст и затворена пета осигурява отлична гъвкавост и стабилност на глезена
 • Къси, твърди остриета за изграждане на скорост и мускулна сила
 • Твърдата, нехлъзгаща се подметка предотвратява хлъзгането по стената при завъртане
 • Полимерният материал TPR ги прави много издръжливи и дълготрайни

Недостатъци

 • Отворът за пръстите е много малък и може да причини триене на пръстите на краката
 • Оразмеряването е малко на тези перки, така че ще трябва да го увеличите

Къси перки Cressi Agua – Най-добрите плувни плавници на открито

Произведени от известната марка за гмуркане Cressi, Cressi Agua Short Fins са по-къса версия на перката с дълги остриета на Agua, използвана за гмуркане с шнорхел и гмуркане. Тези перки с къси остриета са предназначени за тренировки в басейна или на открито.

Те се отличават с удобен, отворен пръст, затворен джоб за крака, създаден с най-съвременна технология, известна като Саморегулираща се джобна система за крака, която осигурява перфектно прилягане към различни форми на краката. Изработени от 100 % технически полимери, перките са леки, изключително издръжливи и лесни за използване.

Предимства

 • Удобно и плътно прилягане – идеално за открити води
 • Затворената пета с отворен пръст осигурява добра стабилност на глезена
 • Късите, твърди остриета помагат за изграждане на скорост и мускулна сила
 • Саморегулиращата се система за джобове за крака позволява лесно регулиране във водата

Недостатъци

 • Остриетата са малко прекалено гъвкави, за да достигнат до някакви големи скорости

Плавници Hydro Tech – Най-добрите плувни перки за позициониране на тялото във водата

Плавниците Hydro Tech са отличени с награди австралийски перки, които могат да се използват както за плуване, така и за бодиборд. Изработени от силиконови материали на Т-образна форма, перките имат асиметричен дизайн, базиран на естественото движение на тялото, което разпределя равномерно силата около стъпалото.

Дизайнът на петата с отворен пръст осигурява максимален комфорт и три дрениращи отвора, които позволяват на водата да преминава през плавниците. Перките имат контурирани ленти за глезена, за да осигурят максимален комфорт, а V-образните релси по ръба на перките канализират плавно водата и помагат за оформяне на остриетата, осигурявайки правилното положение на тялото във водата.

Предимства

 • Изработени от материали на силиконова основа с Т-образна форма, които ги правят наистина удобни за носене
 • Асиметричният дизайн разпределя равномерно силата около стъпалото
 • Затворената пета с отворен пръст осигурява отлична стабилност на глезена
 • Късите, твърди остриета са добри за изграждане на скорост и мускулна сила
 • V-образните релси осигуряват максимална ефективност във водата

Недостатъци

 • Те са доста обемисти и тежки

Отвореният гръб и презрамката може да не подхождат на всички

FINIS Edge High-Velocity Fin-Най-добрите плувни перки за дизайн

Плавниците с висока скорост FINIS Edge използват най-съвременните технологии за намаляване на съНедостатъцилението и подобряване на издръжливостта и скоростта. Изработен от 100% силикон, перките, изглеждащи като Batman, се оформят на краката ви с течение на времето, създавайки перфектното прилягане.

Те се отличават с широко острие със странични релси за прилагане на правилен и мощен удар, който произтича от бедрата и са проектирани да подобрят издръжливостта, техниката и скоростта. Тези перки са идеални както за аеробни, така и за анаеробни тренировки, за активиране на бедрата, квадрицепсите, бедрата и седалищните мускули, а дизайнът с отворен пръст позволява плътно прилепване и предотвратява разтриването.

Предимства

 • Ергономичният дизайн на тези перки намалява съНедостатъцилението и съНедостатъцилението във водата
 • Отлични тренировъчни перки за подобряване на издръжливостта и скоростта
 • Петата с отворен пръст и прашка осигурява плътно прилепване и добра стабилност на глезена
 • Страничните релси осигуряват правилен удар от бедрата
 • Късите, твърди остриета помагат за изграждане на скорост и мускулна сила
 • Идеален както за аеробни, така и за анаеробни тренировки

Недостатъци

 • Тези перки са малко по-обемисти и по-тежки от другите стилове

DMC Elite силиконови перки за вода – най-добрите плувни перки за мощна тяга

Силиконовите перки за вода DMC Elite са висококачествени къси тренировъчни перки, които са популярни сред членовете на австралийския и международния олимпийски екип по плуване. Изработени от 100% силикон, перките се отличават с формована джобна форма, която осигурява удобно прилягане, намалява възможността от спазми и увеличава общия комфорт.

Асиметричната форма позволява лесно движение през вода, а острието под ъгъл е проектирано за възможно най-малкото съНедостатъциление при всякакви удари. V-образна шина по ръба на перката канализира плавно водата и помага да се даде на лопатката „повдигане“ и да се гарантира правилното положение на тялото във водата. Перките DMC Elite са меки и устойчиви на разкъсване и съотношение площ на острието към крака, за да се гарантира перфектното прилягане.

Предимства

 • Формованата джобна форма прави супер удобно прилягане и намалява спазмите
 • Асиметричната форма позволява лесно движение през водата
 • V-релсите повдигат остриетата за правилно позициониране на тялото във водата
 • Късите, твърди остриета осигуряват максимална мощност

Недостатъци

 • Джобът на крака може да е твърде плътно за по-големи крака

Dolfin Swim Training Fins – Най-добрите плувни перки за деца

Плувни перки Dolfin са гумени перки с дълги остриета, които могат да се използват за развитие на сила и издръжливост в краката. Те осигуряват допълнително задвижване с по-дългите остриета, което ги прави идеални за плувци, които искат да увеличат разстоянието си, без да се уморяват. Перките са изработени от 100% каучук, а гъвкавият джоб за крака осигурява удобно и гъвкаво прилягане.

Предимства

 •     Мек, гъвкав джоб за крака за максимален комфорт
 •     Дълги остриета за допълнително задвижване
 •     Идеален за деца и млади плувци

Недостатъци

 •     Не е подходящ за издръжливост или високоскоростни тренировки

Заключителни мисли

Плавниците са съществена част от тренировъчното оборудване както за свободното време, така и за професионалните плувци. Най-добрите плавници имат редица функции, които спомагат за подобряване на скоростта и издръжливостта, подобряват техниката на удара и позицията на тялото и подпомагат грижата за наранявания на рамото, като намаляват съНедостатъцилението и напрежението във водата, създадени чрез издърпване. Плувните перки са задължителни в чантата ви, ако искате да постигнете целите си по плуване.