За предстоящата почивка: Как да изберем най-подходящия бански

цял бански

Лятото е в разгара си, така че сезонът на слънчеви бани и плуване също започва. Много жени са изправени пред трудния избор на бански костюми, преди да заминат на почивка.

Какво да изберете, за да се чувствате спокойни и да изглеждате прекрасно на плажа или на басейна?

Изборът на бански

Той трябва да бъде практичен и удобен, но и приятен и хармоничен, да подхожда на фигурата ви. Качеството на материята също е важно: траен материал, устойчив на хлор и слънчева светлина, плътни шевове, внимание към детайла.

В зависимост от повода – бански костюми за басейна и плажа

Първият въпрос, който трябва да си зададете, е как ще използвате банските си костюми. Ако планирате да ходите често на басейн и да плувате много, изберете спортни такива.

Един цял чифт бански е особено идеален за плуване. Когато извършвате енергични движения или скачате във водата, той няма да падне или да се движи – за разлика от моделите от две части, които не се впиват толкова в тялото ви.

Спортните бански, посветени на плувците, са изработени от специални, изключително гъвкави материали, благодарение на които се прилепват плътно към фигурата (често се оприличават на втора кожа). 

Когато избирате бански за басейна, обърнете внимание на презрамките – те трябва да са широки, за да не се изплъзват от раменете, докато плувате.

Ако отивате на плаж, за да се слънчеви бани преди всичко, бикини е най-добрият избор. Обърнете внимание на модели, които имат подвижни презрамки. Това ще ви позволи да получите равномерен тен. И когато решите да влезете във водата, винаги можете да ги приберете отново.

Удобството е ключът!

Добре подбраният бански  преди всичко трябва да бъде удобен. Дори най-скъпият или най-красивият, когато не е удобен за носене, няма да изпълни функцията си. Още на етапа на премерване трябва да му се обърне специално внимание. Ако трябва да коригирате презрамките, които падат от време на време, откажете се от този модел или изберете различен размер.

  За да разберете дали вашият бански е подходящ, струва си да се поразходите малко. Седнете, вдигнете ръце нагоре, направете няколко стъпки. След това ще разберете как моделът пасва на тялото ви и дали няма да се движи при носене. Освен комфорта е важна и  увереността, която ви дава банският костюм.

Подходящ материал

Когато избирате бански, обърнете внимание на материята, от която е направен. Преди всичко трябва да е издръжлив. Трябва да се отличава с устойчивост на износване и разкъсване. Най-здравите модели са изработени от устойчив на  хлор материал – те не избледняват или се пилират под въздействието на хлор и слънчева светлина. Материята също трябва да е еластична, така че облеклото да приляга добре на тялото. Също така, уверете се, че тъканта не е твърде тънка и  не прозира.

Перфектен бански костюм е този, който е съобразен с фигурата!

Добрият избор на бански костюм също ще ви позволи да подчертаете силните си страни и да скриете всички несъвършенства на тялото си. Струва си да го направите разумно, за да не постигнете обратния ефект.

Ако искате да маскирате бедрата си, които са твърде широки, изберете костюми с цветен или шарен принт. Привлича вниманието и оптически балансира пропорциите на тялото. Многоцветните горнища също са предложение за жени, които биха искали да увеличат визуално бюста си. Така че си струва да заложите на  модели с волани. Притежателките на малки гърди могат да изберат и класически бански с триъгълни чашки или горнища с подплънки. Благодарение на това решение, банският ще поддържа правилно гърдите и ще осигури комфорт при носене.