Дубай – неостаряващи традиции с дух, ориентиран към бъдещето

Почивки в Дубай

Най-високата сграда в света, острови с формата на палмово дърво, ски зона насред пустинята, крещящо чисти плажове, футуристична живопис – това са само част от акцентите на Дубай.

Семейни почивки в Дубай или просто романтични ваканции в един свят с богата душа, горещо сърце и красиви обещания за незабравими преживявания – мечтаете ли за това? Искате ли да изживеете нещо, което ще запомните за цял живот? Дубай определено ще ви даде повече от това.

Дубай – палмови острови, ски писти, сгради от бъдещето

Мегаполис, който обединява хората от цял свят, с впечатляваща естетика, лукс и елегантен дизайн. Град с душа, минало и бляскаво бъдеще. Блестящи кули, архитектура от стъкло и стомана, много светлина и прекрасна живопис. Модерната архитектура обаче не бива да ви кара да мислите, че тук няма сгради от историческо значение.

Първото нещо, което ще ви направи впечатление обаче в Дубай, е невероятната чистота. Всичко постоянно се почиства, излъсква и освежава, така че тук няма да видите препълнени контейнери с боклуци и хвърлени фасове на земята. През първата си вечер пък няма да успеете да откъснете очи от светлините на сградите. Ненадминатият лукс и пищна красота ще ви накарат да забравите за останалия свят.

Сега си представете да вечеряте в гигантски аквариум или да се наслаждавате на града от високо по време на вълнуваща обиколка с хеликоптер само за вас. По време на вашата почивка в Дубай ще видите толкова лукс, че ще ви бъде трудно да го изразите с думи.

Изумителната храна дори от уличните продавачи ще ви накара да се замислите с какво изобщо сте се хранили досега. Всичко е толкова вкусно, ароматно и красиво поднесено, че няма как и да помислите за диета. Трябва да знаете и че градът има най-високите стандарти и по отношение на храната, и на обслужването.

И тъй като Дубай е четвъртият най-посещаван град в света, той предлага и много атракции на закрито за цялото семейство. Макар да се намирате в пустинята, ще видите ледени пързалки, а аквариумите тук са най-големите в света. И изобщо всичко в Дубай е „най“, сякаш това е неговата запазена марка.

В Дубай просто всичко кипи от живот. Местните хора изглеждат щастливи, а туристите – ентусиазирани и доволни. Възможностите за пазаруване са безкрайни, независимо дали се интересувате от мода, електроника, изкуство. Екстравагантните търговски центрове могат буквално да ви разорят, защото ще ви се иска да си купите от всичко. Освен моловете, има и много по-евтини възможности за пазаруване, където ще намерите стоки с високо качество.

Не само пазаруването обаче заслужава вниманието ви. Да отидете в Дубай и да не се качите на джип за обиколка на пустинята е все едно да отидете на ресторант и да не си поръчате нищо. Тук е мястото, където да се отдадете на нови преживявания и да покачите адреналина на макс. Но в пустинята няма само горещи пясъци и разходки с камила. Можете също така да се насладите на фантастични танци край буйния огън, след което да вечеряте на открито като истински изследователи.

Няма да пропуснем и джамиите в Дубай, защото са невероятно красиви, особено след залез слънце. Не случайно джамията Джумейра е най-сниманата от туристите джамия в света.

В допълнение към всичко това ще прибавим и прекрасните плажове, зелените палми, плажните барове с освежаващи напитки и разнообразните водни забавления.

Каквото и да кажем за Дубай, вероятно ще бъде малко в сравнение с това, което ще видите сами с очите си. Не мечтайте за Дубай, изживейте го и създайте безценни спомени.